Koen Van Roey


Persoonlijke informatie
Koen Van Roey
Grensstraat 33
3078 Everberg
Vilvoorde

getrouwd

Foto's

Klik op één van de foto’s om te vergroten ›


Contact informatie
koen.vanroey@kortenbergcdenv.be
http://www.koenvanroey.be
02 304 73 07
0477 69 15 82
http://www.facebook.com/pol.koenvanroey
Partijgegevens
bestuurslid
Afdelingsbestuur
Jeugd - jongeren
Sport
JONGCD&V
Waar sta ik voor?

Ik wil me inzetten voor een gemeenschap waar mensen zich thuis voelen, hun ding kunnen doen en trots zijn op hun gemeente. 

Als gemeenteraadslid heb ik mij (onder andere) ingezet voor de vernieuwing van de atletiekpiste in Kortenberg en een nieuwe locatie voor jeugdhuis 't Excuus. Daarnaast heb ik samen met Sofie Verheirstraeten een politieke vereniging opgestart voor jongeren. Hiermee hebben wij het thema "politieke verjonging" op de kaart gezet in onze gemeente.  

Komende legislatuur wil ik mij inzetten voor betaalbare woningen en ruimte om te fuiven. Ik zal werk maken van een propere gemeente en aangename leefkernen. Voetpaden en fietspaden krijgen daarbij de nodige aandacht. Ik wil me inzetten voor natuur en trage wegen (de zogenaamde voet- en buurtwegen). Ik wil erover waken dat wij de financiële schuld verder afbouwen zodanig dat wij meer middelen kunnen vrijmaken om te investeren in onze gemeente. Tot slot wil ik het evenementenbeleid in onze gemeente verder versterken. 

Als scoutsleider (waar ik 'zorgzame Grizzly' als totem kreeg toegewezen), als speelpleinmonitor bij Alles Kids en als voorzitter van de jeugdraad heb ik Kortenberg leren kennen. Ik ben ontzettend trots dat ik, samen met vrienden, een jeugdhuis ('t Excuus) heb opgestart. Dat engagement zet ik vandaag verder als organisator van de Excuusfeesten, en (uiteraard) de Excuusjogging. Ondertussen ben ik bekend geworden als loper. In eigen dorp heb ik de winterjogging en paasmaandagjogging gewonnen. Voor mijn deelname aan de Oxfam Trailwalker, een wedstrijd voor het goede doel, kreeg ik van de gemeente een trofee voor uitzonderlijke sportieve prestatie.

 

Als politicus sta ik voor:

  • betaalbaar wonen 
  • ruimte om te fuiven 
  • een propere gemeente
  • aangename leefkernen
  • aandacht voor voetpaden, fietspaden en trage wegen
  • verder werken aan een evenementenbeleid
  • verder afbouwen van de schulden

 

Activiteiten:

  • politieraadslid HerKo
  • lid van de gemeenteraadscommissies: financiën, vrije tijd (sport, senioren en cultuur), ad hoc voor specifieke dossiers, bibliotheek.
  • bestuurslid CD&V Kortenberg