Kan je deze mail niet lezen? Klik hier
KORTENBERG
Chris Taes wordt onze lijstduwer
Chris Taes, onze burgemeester, zal bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 de CD&V-lijst in Kortenberg duwen. Hij ambieert geen volgende termijn als burgemeester maar zal zich wel op de lijst inzetten voor een sterk mandaat van de kiezer voor het CD&V-team. ‘Ik geef met vertrouwen vanaf 2019 de fakkel door. Het hele CD&V-team bezit meer dan genoeg talent om na mij Kortenberg verder aangenaam, gezellig, gezond en ambitieus te houden', vertelt Chris.
Chris Taes is sinds 1987 gemeenteraadslid en sinds 1995 (behalve de periode 2001-2007) burgemeester. Einde 2018 zal hij dus 31 jaar gemeenteraadslid zijn waarvan 18 jaar als burgemeester.
CD&V-Kortenberg neemt kennis van zijn persoonlijke beslissing en dankt hem van ganser harte voor zijn inzet voor Kortenberg en voor de partij. Omwille van zijn grondige dossierkennis, zijn inlevingsvermogen en zijn leiderschap wordt Chris Taes niet alleen binnen CD&V gerespecteerd, maar zeer terecht ook over de grenzen van de politieke partijen heen. Hij is een meer dan uitstekend boegbeeld van de ernst, de inzet en de visie van CD&V voor Kortenberg en daarbuiten. Naast zijn lokale mandaten was hij van 1986 tot 2001 lid van het nationaal CVP-partijbestuur, en van 1995 tot 2001 algemeen CVP-partijsecretaris en politiek coördinator. Chris Taes zetelt in de provincieraad van Vlaams-Brabant sinds december 2000. In 2012 werd hij CD&V-fractievoorzitter en sinds 1 januari 2015 is hij voorzitter van de provincieraad van Vlaams-Brabant.
‘Ik ga vooral doen waarvoor ik de afgelopen jaren geen tijd had’, stelt de 62-jarige Chris. ‘Wat reizen en mij vooral wijden aan het schrijven van artikelen en boeken. Er was een tijd dat alles week voor de politiek en ik nog e-mails beantwoordde om 2 uur ’s nachts. Die tijd is nu stilaan voorbij.’
Chris Taes zal bij de komende gemeenteraadsverkiezingen niet alleen de lijst duwen. ‘Ik heb het volle vertrouwen in onze lijstrekker en zal me heel graag voor 200 % Inzetten voor hem/haar en voor het hele CD&V-team’, bevestigt Chris. En zeker wil hij de jongeren promoten. ‘Vier jongeren hebben zich al aangemeld om de CD&V-lijst te versterken. Zij zijn mee de toekomst en ik ga hen met raad en daad bijstaan om ook hun dromen te realiseren.'
CD&V-Kortenberg maakt de nieuwe lijsttrekker bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie op 28 januari. U bent natuurlijk van harte welkom.