Tine Vanneste

Gemeenteraadslid, Bestuurslid

  • Geboortedatum:

    26 februari 1977

  • Geboorteplaats:

    Leuven

Ik heb heel m'n jeugd in Kortenberg gewoond en later een huis gekocht in Erps-Kwerps. Ik ben lid geweest van de scouts en nu nog steeds spelend lid van CONEK, de harmonie van Kortenberg, samen met m'n 2 zonen. Ik speel klarinet en ontferm me over het instaporkest de Conek'ers.
In het voetspoor van mijn oma en mama, ga ik voor een leefbaar Kortenberg, een gemeente waar het aangenaam samenkomen is. Dat vertaalt zich voor mij in het behouden en onderhouden van de prachtige stukken natuur die we rijk zijn, straten en pleinen proper houden, verenigingen die mensen samenbrengen ondersteunen, en zorgen voor een goede mobiliteit.

Ik wil me de komende 6 jaar graag inzetten voor

Kortenberg zet zich reeds in voor een propere gemeente ; maar het kan altijd beter. Ik zal meewerken aan nieuwe initiatieven om Kortenberg “afvalvrij” te maken. Ik ben alvast vrijwilliger bij de mooimakers, wij ruimen zwerfvuil op. Ons mooi Silsombos moet nog meer in de kijker als enig mooi stuk natuur , waar het goed is om tot rust te komen.


Het parkeerbeleid wordt een grote uitdaging . Ik wil mee nadenken over efficiënter parkeren in onze gemeente , zonder dat koning auto alle macht grijpt ; Het STOP principe blijft van toepassing , waarbij de Trappers (ver)nieuw(d)e fietspaden krijgen .
(Efficiënter) Openbaar vervoer moet i.s.m. De Lijn weer op de agenda komen.


Toen de luchthaven het forum2040 oprichtte , heb ik geen moment getwijfeld en me kandidaat gesteld. Ik woon in het verlengde van de landingsbaan 25L, en voelde me dus direct aangesproken. Ik ben daar vooral gaan luisteren maar ook vragen gesteld. Overleg met een belangrijke werkgever als de luchthaven vind ik belangrijk. Het is me daar duidelijk geworden dat een verlenging niet nodig is, ik zal me er mee tegen verzetten!


Onze ploeg staat voor een beter Kortenberg : beter samen, samen beter !

De Weg Vooruit >> betekent voor mij

Samen verder bouwen aan een toekomst waar iedereen zich goed bij voelt.

Communicatie is daarbij een belangrijke factor: naar de mensen luisteren en de mensen correct informeren.